Articlesresults = Resource id #19 PHPKBV8 - Search
Knowledge Base
Articles Search Results
  1. Where can I find information on proper use of funds within a Fund Group, Category or Class? Category:   Question:  Where can I find information on the proper use of funds within a Fund Group, Category or Class?   Answer:  There are documents available on the AFISM Resources page which provide this information. Please click on the lin... Read More
  2. What is an endowment? An endowment is established with a gift from the private sector that comprises the corpus or principal of the endowment.  The corpus is invested and a designated portion of income or the capital gain is used to fund a project or need.  The corpus r... Read More
  3. What is TRS and why do I contribute to TRS? Category:  Payroll Question:  What is TRS and why do I contribute to TRS?   Answer: Teacher Retirement System of Texas (TRS) is a pension trust fund to deliver retirement and related benefits that have been authorized by the Texas Legislature, an... Read More
  4. Why do I get a Code of Ethics agreement when I access TechBuy(SciQuest)? Answer:   This message serves as a reminder to employees of their responsibility to comply with Texas Tech’s Ethics Policy, which can be found at TTU OP 10.11. The Ethics Policy requires that employees use Texas Tech funds in a manner that fu... Read More
  5. How do I set up new budget pools? Category:  Budget Subcategory: Question:  How do I set up new budget pools?   Answer:  If you are moving funds to budget pools wtihin the same FOP, you may do an AMBUD (AMBUD@TTU.EDU).  If you are using different FOPs you will need to process a ... Read More
  6. Can I pay for phone charges on my federal FOP? Category:  Finance   Question:  Can I pay for phone charges on my Texas Tech University federal FOP?   Answer:   Local phone charges are not allowed on federally funded sponsored projects, so any Texas Tech University (Chart T) FOPs that begin ... Read More
  7. What report in Cognos show the current budget for a FOP? Within the TTU Finance > Budget Reports folder you will find the reports designed to provide budget information.  The most frequently used of these reports include: FI002 - Revenue Expense Budget Pools by FOP - This report displays at the budge... Read More
  8. When should I use account codes 5D vs. account codes 5E?  5D codes are ONLY for Auxiliary Enterprise Funds (fund class 31A).  All other fund that have sales and services will use the 5E codes.  When choosing one of the 5E codes, there is an External Sale choice and  an Internal Sale choice.  Pick the ... Read More
  9. I received error "No Balance info found in FGBBAVL" when trying to enter a travel application for out of state travel - what does this mean?  This means that the FOP does not have a budget pool for out-of-state travel.  The resolution is to complete a budget revision moving funds into the out-of-state budget pool.  ... Read More
  10. Is there a way to do a wildcard search in Query Studio? Category:  Reporting Subcategory:  Cognos Query Studio Question:  Is there a way to do a wildcard search in Query Studio?   Answer:  Yes.  To do this, click inside the column that you want to search on.  Select the Filter icon from the toolbar... Read More
  11. How is Program Code S10 used? Category:  Finance Subcategory:  Program Codes Question:  How is Program Code S10 used?     Answer: Program Code S10 Service Department Funds– includes expenditures associated with the activities that have been established to provide goods an... Read More
  12. How is Program Code L10 used? Category:  Finance Subcategory:  Program Codes Question:  How is Program Code L10 used?   Answer: Program Code L10 Loan Funds– includes expenditures made from current restricted funds for purposes of making student loans.   To learn more:  ht... Read More
  13. How is Program Code G10 used? Category:  Finance Subcategory:  Program Codes Question:  How is Program Code G10 used?   Answer: Program Code G10 Agency Operations– includes expenditures related to funds held by the University as custodian or fiscal agent for students, facu... Read More
  14. How is Program Code E10 used? Category:  Finance Subcategory:  Program Codes Question:  How is Program Code E10 used?   Answer: Program Code E10 Endowment– includes expenditures associated with the endowment and similar fund groups. The fund balances of endowment and term e... Read More
  15. What transfers or expenses are allowed for a Fund Category or Fund Class? Question: What transfers or expenses are allowed for a Fund Category or Fund Class? Answer:  This varies based upon the particular Fund Category or Fund Class.  To find this information access the AFISM Resources page http://www.depts.ttu.edu/afism... Read More