Articlesresults = Resource id #19 PHPKBV8 - Search
Knowledge Base
Articles Search Results
  1. I accidentally submitted after the first week of the pay period - can someone reset it? Category:  Web Time Entry Question:  I accidentally submitted after the first week of the pay period - can someone reset it?   Answer:  You should let the approver know that you have submitted your timesheet accidentally.  They can return it for... Read More
  2. How overtime will be paid in the event the end of a pay period falls in the middle of the week? Category: Web Time Entry / Web Leave Report   Question:  How overtime will be paid in the event the end of a pay period falls in the middle of the week?  If the 15th falls on a Tuesday and that particular week you accrue quite a bit of overtime, ... Read More
  3. What is a rule class code?   Rule Class Codes allow Banner to define transactions, specify edits by transactions, customize error messages and specify posting actions.  Rule classes are built in Banner to provide controls and balancing rules for specific document transaction... Read More
  4. I am trying to understand how overtime is calculated on my check, who can help me with this? Banner is set up to pay an employee their overtime as both straight on your regular earnings line and ½ time on your overtime earning line.   Example:   A semi-monthly employee making $10.00 per hour is working in an 80 hour pay period.   This em... Read More
  5. Where can I find a pay schedule with the dates when I will receive my payroll checks? You can locate this information on our payroll website under Pay Schedule: http://www.depts.ttu.edu/payroll/paySchedule/index.asp.   This form will give you all the information you need regarding pay dates, days in the pay period.... Read More
  6. What is the Query Date of an ePAF? If the ePAF will update the data base so that the employee receives the correct pay check for the intended pay period, type the Personnel Date in the Query Date field.   However, if the ePAF will not update in a timely manner, then deciding the Quer... Read More
  7. A pay increase PAF for a nonexempt employee has applied but WTE timesheet has the old rate. Will the employee be paid at the old rate or at the new rate? When an employee opens the timesheet for the first time, the current rate is listed on the timesheet.  The rate in the header is not updated during the pay period and does not reflect any recently applied pay changes.  During the payroll cycle at t... Read More
  8. What is Xtender? Xtender is a Document Management System that is used across campus to secure documents over long periods of time, while allowing for emailing and printing from the system as well as retrieving documents from the system.  Permission is required to... Read More
  9. How do I change the FOAP from which a person is paid? Question:  How do I change the FOAP from which a person is paid?   Answer:  When you only need to change the FOAP, you will use funding change procedures, submitted straight to the Budget Office.  An ePAF is not required.  (The ePAF system is fo... Read More
  10. Can you help me understand Annual Salary? Category:  ePAF   Question:  Could you explain "ANNUAL SALARY"? Is it 12 months or 9 months...or does it depend if faculty, staff or student?   Answer:  Annual Salary is the "rate" at which an exempt employee is paid (as different from nonexempt... Read More
  11. When is the best time to change an employee's pay? Category: Payroll   Question:  When is the best time to change an employees' rate of pay?   Answer:  The best time to make any changes to an employees' job is at the beginning of a pay period.... Read More
  12. When is the best time to move an employee from a non-exempt to an exempt job or vice versa? Category:  Payroll   Question:  When is the best time to move an employee from a non-exempt to an exempt job or vice versa?   Answer:  It is recommended moving employees from a non-exempt to an exempt job or vice versa at the beginning of a pay... Read More
  13. Will they take Social Security and Medicare taxes from my paycheck twice a month? Answer:  Yes, Social Security and Medicare taxes withholding are mandatory deductions and are proportional to the earnings for a given pay period. The current rates for Social Security and Medicare taxes withholding are 6.2% and 1.45% respectively. ... Read More
  14. As a result of the pay frequency change that starting January 2009 I will get paid twice a month, will I pay more federal income taxes withheld? Category:  Payroll Question:    As a result of the pay frequency change that starting January 2009 I will get paid twice a month, will I pay more federal income taxes withheld?   Answer:  Federal Income taxes (FIT) withholding is calculated bas... Read More
  15. What happens if I could not input data during the appointed time due to system issues and travel? Category:  Web Time Entry / Web Leave Report   Question:  I was out of town on the 16th & 17th. When I left on the 15th the Web Time Entry was not available?   Answer: WTE will not allow you to input data after the 2 business days have passe... Read More
Displaying 1 to 15 out of 25 articles found
First Page Previous Page Page of 2 Next Page Last Page